KesztHelyi Értéknap a Georgikonnal

Ünnepélyes keretek közt vehette át együttesünk az oklevelet, mely tanúsítja, hogy felvételre került a Keszthelyi Települési Értéktár kulturális örökség szakterületi kategóriájába. A döntés esetünkben már 2015-ben megszületett az értéktárba történő felvételről. Most az időközben felvételt nyert több települési érték egyszerre kapta meg az elismerő oklevelet. Időközben a megyei értéktárba is bekerült a Georgikon Néptáncegyüttes.

 

2017. március 24-én a Balaton Színházban került megrendezésre az ünnepség, melyen a Keszthelyi Települési Értéktárban szereplő értékek részére a “Keszthely Kincse” oklevelek kerültek átadásra.

Itt jegyezzük meg, hogy időközben, 2016 decemberében a Zala Megyei Értéktár Bizottság a "Georgikon Néptáncegyüttes" nemzeti értéket felvette a Zala Megyei Értéktárba is.

Az oklevélátadások között a kulturális örökséget képviselő értékek képviselői kisebb előadásokkal is színesítették az estet. Együttesünk táncosai az est vendégeként fellépő Szalonna és bandája muzsikájára kalotaszegi táncokat mutatott be, melyet a videón láthattok.

Vissza